Vizualna inspekcija i kodiranje stanja sustava odvodnje jedna je od osnovnih metoda ispitivanja sustava odvodnje. Ona uključuje snimanje te kodiranje stanja sustava ulaskom čovjeka u objekt, korištenjem ogledala, fotografiranjem te najčešće daljinski upravljanom CCTV kamerom. CCTV oprema je specijalno prilagođena te se temelji na daljinski upravljanim robotima s CCTV kamerom koji prolaze kroz cijev omogućavajući operaterima uvid u stanje sustava odvodnje. Sukladno pravilima norme HRN EN 13508-2:2011 prilikom inspekcije bilježe se i dokumentiraju zapažanja gradivnih dijelova cjevovoda, funkcionalnosti, oštećenja i dr. 

CCTV inspekcija jedna je od važnijih i najčešćih djelatnosti SIL-a. Od samog osnutka, SIL je prisutan na značajnim infrakstrukturnim projektima u RH, pružajući uslugu CCTV inspekcije postojeće i novoizrađene kanalizacijske mreže aglomeracija u Osijeku, Vukovaru, Varaždinu, Petrinji, Zaprešiću, Jastrebarskom, Lipiku, Pakracu, Đakovu i drugim mjestima te sustavu odvodnje Hrvatskih autocesta, s ukupno preko 500 km snimljene mreže.
Vrhunska kvaliteta usluge CCTV inspekcije osigurana je visoko osposobljenim kadrom SIL-a i vrhunskom inspekcijskom opremom. Tvrtka SOLMEX raspolaže s tri specijalno opremljena CCTV vozila, čime je u stanju odraditi najzahtjevnija snimanja kanalizacijske mreže u najkraćem mogućem roku, čime se pozicionira u jednog od lidera CCTV inspekcije u RH.

Radno područje

Glavna cijev DN100-DN1500
Priključna cijev DN70-DN300

Oprema

RICO GmbH
Pipex V8 MAINLINE