SOLMEX d. o. o. ovlašteni je serviser i prodajni zastupnik opreme proizvođača RICO GmbH iz Kemptena (Njemačka).

Vrhunska kvaliteta i posvećenost suvremenim industrijskim rješenjima karakteristika su svih proizvoda RICO po čemu je ovaj proizvođač prepoznatljiv na tržištu. Ako želite vrhunsku kvalitetu i praktičnost, RICO je pravi odabir.

RICO GmbH je tvrtka osnovana 1978. godine, a od 1990. godine postaje dio ROTENBERGER grupe. RICO je specijalizirana tvrtka za tehnologiju CCTV inspekcije i ispitivanja kanalizacijskih sustava i cjevovoda za svježu i otpadnu vodu te ispitivanje šahtova. RICO je među prvim proizvođačima koji je tržištu ponudio potpuno funkcionalno rješenje mobilnog sustava ugrađenog u inspekcijsko vozilo. U tom području i danas nudi najbolja rješenja potpuno prilagođena zahtjevima kupaca.

I

Push Kamere

Inspekcija kanalizacijskih cijevi malog profila jednostavnija je i dostupnija uz RICO kamere. U ponudi push kamera nudimo rješenja za razne primjene, od profila DN25 do čak DN300. Sustavi su opremljeni baterijskim napajanjem, industrijskim računalom te profesionalnim softverom za CCTV inspekciju. Uz to postoji mogućnost primjene raznih tipova kamere, od jednostavnih aksijalnih do zakretno-rotirajućih.

 

Mobilni sustavi

Inspekciju cjevovoda često je potrebno napraviti na nepristupačnim mjestima, no uz RICO proizvode to ne predstavlja problem. Iznimna fleksibilnost CROSS|TOUCH sustava omogućava ugradnju opreme u inspekcijsko vozilo te komforno korištenje. U situacijama kada je potrebna primjena na nepristupačnim terenima, opremu je moguće jednostavno odvojiti od vozila i koristiti neovisno o inspekcijskom vozilu.

 

I

Kamere

U ponudi se nalaze razni tipovi kamera za primjene u cjevovodima od DN25 do DN1500. Kamere su opremljene LED rasvjetom te naprednim senzorima. Modeli koje imamo u ponudi:

Traktori

Bili da se radi o inspekciji cjevovoda DN100-DN800, DN150-DN1500 ili pak inspekciji lateralnih priključaka do čak 300 metara od inspekcijskog vozila, RICO ima vrhunska traktorska vozila koja s lakoćom obavljaju zadatak:

I

Inspekcijska vozila

RICO proizvodi razvijeni su imajući u vidu svaki poslovni slučaj i specifične zahtijeve klijenta. Posebnu pažnju posvećuju razvoju inspekcijskih vozila, u koja je ugrađena inspekcijska te sva popratna oprema. Suvremena vozila kompletno su opremljena najnovijom tehnologijom i potrebnim alatima, a neće razočarati ni komfor kabine za operatera. Time su ova vozila pogodna za dugotrajno korištenje i učinkoviti rad.