PIPEX v8 je profesionalni softver za CCTV inspekciju, razvijen i u potpunosti prilagođen potrebama profesionalaca. Aktualno izdanje softvera temelji se na više od 20 godina znanja i iskustva vezanog uz CCTV inspekciju. Omogućuje primjenu različitih rješenja koja se već duži niz godina nameću kao industrijski standard u segmentu CCTV inspekcije. 

 

Solmex d. o. o. je ovlašteni zastupnik i razvojni partner tvrtke P&S Soft i Hardware GmbH, Oberstdorf. Softver je prilagođen potrebama CCTV inspekcije prema zahtjevima norme HRN EN 13508-2, s integriranim listama materijala, obloga i dr. prema normi DWA M 149-2.

 

 

PIPEX v8 LIVE

Softver PIPEX v8 LIVE je kompatibilan sa svim vodećim europskim proizvođačima opreme za CCTV inspekciju. Ova verzija omogućava da operater na licu mjesta, u inspekcijskom vozilu, upisuje zapažanja i greške sustava odvodnje. Rezultat rada su automatski generirani izvještaji izvršenih inspekcija te daljnje mogućnosti za korištenje i obradu snimljenih podataka. Softver je dostupan u dvije inačice – Pipex Standard (osnovna verzija)  i Pipex Mainline (napredna verzija).

PIPEX v8 - Uredska verzija

Verzija namijenjena korištenju u uredu pogodna je za objedinjavanje snimljenih podataka s više inspekcijskih vozila. Njegove glavne mogućnosti su: čitanje baze podataka snimljenih dionica, uređivanje, sortiranje i manipulacija snimljenim podacima.

PIPEX v8 - DWA modul

Predstavlja dodatni modul na PIPEX v8, a služi za automatsku klasifikaciju grešaka prema DWA M 149-3. Navedena norma na jednostavan i egzaktan način obrađuje snimljena zapažanja te kao rezultat daje koeficijent rehabilitacije i klasu oštećenja dionice. Navedeni podaci mogu služiti kao pouzdana podloga za planiranje ulaganja u rehabilitaciju sustava odvodnje.

PIPEX v8 - Deformation

Još jedan od dodatnih modula na PIPEX v8, a služi za kontinuirano mjerenje deformacije. Omogućuje mjerenje deformacije cijevi cijelom dužinom, na jednostavan, pouzdan i automatiziran način. Rezultat snimke je graf deformacije cijevi u cijelom profilu. Na ovaj način moguće je precizno utvrditi kritične dijelove dionica i pravovremeno spriječiti suženje ili potpuni kolaps sustava.