Pravila privatnosti

Pravne informacije

Tvrtka SOLMEX d.o.o. kao vlasnik web stranice solmex.hr navodi sljedeće pravne informacije sukladno Zakonu o trgovačkim društvima.

Osnovne informacije
 • Naziv tvrtke: Solmex d.o.o. za projektiranje, trgovinu i usluge
 • Sjedište tvrtke: Horvaćanska cesta 53, 10 000 Zagreb, Hrvatska
 • Direktor: Željko Marić, dipl.ing.str.
 • Prokurist: Bruno Marić, mag.ing.
 • Temeljni kapital: 400.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)
Kontaktni podaci
 • E-pošta: solmex@solmex.hr
 • Telefon: +385 35 412 880
 • Fax: +385 35 412 881
Poslovnica Slavonski Brod

Adresa: Slavonskobrodska 24, Slobodnica 35 252 Sibinj, Hrvatska

Nadležni sud
 • Naziv suda: Trgovački sud u Zagrebu
 • OIB: 27867518909
 • MB: 4328477
 • MBS: 080950602
Podaci o banci
 • Ime banke: Privredna banka Zagreb d.d.
 • Sjedište banke: Radnička cesta 50, 10 000 Zagreb
 • IBAN: HR3823400091110701731
 • SWIFT: PBZGHR2X
 • Ime banke: Raiffeisenbank Austria d.d.
 • Sjedište banke: Magazinska cesta 69, 10 000 Zagreb
 • IBAN: IBANHR8524840081135056250
 • SWIFT: RZBHHR2X

Pravne napomene

Tvrtka SOLMEX d.o.o. (dalje navedena kao „SOLMEX“) kao vlasnik web stranice solmex.hr propisuje ovaj dokument kao vodič o korištenju i zaštiti privatnosti.

Svako korištenje web stranice solmex.hr podložno je niže navedenim uvjetima korištenja i pravilima privatnosti. Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stranica niti sadržaji na stranici ne smiju se dalje kopirati, reproducirati ili na neki drugi način distribuirati bez izričitog pristanka SOLMEX-a.

SOLMEX će uložiti razuman napor kako bi se na navedenoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovoran za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na ovu web stranicu koriste njen sadržaj na vlastitu odgovornost. SOLMEX neće biti odgovoran ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja web stranice solmex.hr ili zbog bilo koje pogreške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

SOLMEX zadržava pravo izmjene sadržaja ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Izjava o sigurnosti

Sigurnost podataka na ovim web stranicama osigurana je korištenjem sigurnosnog protokola Secure Socket Layer (SSL) sa 128-bitnom enkripcijom podataka. Razmjena podataka na taj je način zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti opisuje kako SOLMEX postupa s osobnim podacima korisnika koje zaprimi tijekom korištenja web stranice. Pod osobnim se podacima smatraju identifikacijski podaci: ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, broj mobitela ili broj telefaksa, tj. podaci koji inače nisu javno dostupni, a koje je SOLMEX doznao tijekom korištenja web stranice. SOLMEX obvezuje se da će osobne podatke korisnika koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju web stranice (npr. slanjem e-pošte, registracijom ili ostavljanjem komentara) i u svrhu komunikacije kako bi korisniku odgovorio na poslane upite. SOLMEX osobne podatke korisnika čuvati će u tajnosti, neće ih distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez prethodne suglasnosti korisnika.

Prikupljanje, obrada i zaštita osobnih podataka

SOLMEX se obvezuje i jamči da će u svakom konkretnom slučaju osobne podatke korisnika Internetskih stranica solmex.hr obrađivati savjesno i pošteno, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite u cilju sprječavanja neovlaštenog objavljivanja i zlouporabe, sukladno sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su potrebni za obavljanje posla. Svi djelatnici SOLMEX-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

SOLMEX neće dostavljati osobne podatke korisnika trećoj osobi osim ako Zakon nalaže drugačije. Osobni podaci korisnika obrađivati će se do opoziva pristanka, nakon čega će biti trajno uništeni.

Zavisno od svrhe prikupljanja i obrade osobnih podataka, SOLMEX korisnika može tražiti da ostavi sljedeće podatke: ime, prezime, korisničko ime, adresu e-pošte, kućnu adresu, adresu dostave, grad, poštanski broj, državu i telefon.

SOLMEX prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika isključivo na osnovu pristanka korisnika.

Osobne podatke SOLMEX ne prikuplja samim posjetom korisnika naših web stranica, nego tek pri samostalnom upisu podataka kod registracije ili slanjem upita putem e-pošte.

Pristanak za prikupljanje i obradu podataka korisnik izražava popunjavanjem posebno predviđenog formulara za usluge ponuđene na web stranici. Korisnik taj pristanak može opozvati u bilo kojem trenutku.

SOLMEX obvezuje se :

 • pružati zaštitu osobnih podataka korisnika na način da prikuplja samo podatke nužne za ispunjenje obveza;
 • informirati korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka;
 • redovno davati korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost uklanjanja istih s marketinških kampanja.
Prava davatelja osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka

U vezi s obradom podataka, korisnik ima sljedeća prava:

 • zatražiti pristup podacima (uvid, obavijest i izdavanje kopije), ispravku, dopunu, ažuriranje i brisanje podataka;
 • opozvati pristanak za obradu podataka, tj. u bilo koje doba odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka;
 • biti obaviješteni od strane SOLMEX-a o statusu gore navedenih zahtjeva.

Na temelju osobnog zahtjeva, korisnik ima pravo besplatno dobiti informacije o svojim osobnim podacima koji su pohranjeni. Osim toga, korisnik ima pravo usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u svrhe marketinga.

Kao što je prethodno navedeno, prema zakonskim odredbama korisnik ima pravo na ispravak, dopunu, onemogućavanje i brisanje osobnih podataka, ako su podaci nepotpuni, netočni ili neažurni i ako njihova obrada nije u skladu s odredbama Zakona.

Pristanak za prikupljanje i obradu osobnih podataka korisnik može opozvati u bilo kojem trenutku na jedan od sljedećih načina:

 • slanjem e-pošte na adresu solmex@solmex.hr;
 • slanjem pisma na SOLMEX d.o.o. Horvaćanska cesta 53, 10 000 Zagreb.

Ukoliko korisnik opozove pristanak na obradu osobnih podataka SOLMEX je dužan sve podatke toga korisnika bez odlaganja trajno uništiti, a najkasnije u roku od 15 dana od primitka opoziva.

U slučaju nedozvoljene obrade osobnih podataka imate pravo pokrenuti odgovarajući pravni postupak protiv SOLMEX-a pred nadležnim tijelima i u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske.

Politika privatnosti odnosi se samo na korištenje Internet stranica solmex.hr, vrijedi samo za teritorij Republike Hrvatske i ne odnosi se na poveznice koje mogu sadržavati ove web stranice, a koje vode na druge web stranice i ne vrijedi za teritorije drugih zemalja (država). SOLMEX nije odgovoran za sadržaj ili Policu privatnosti tih web stranica. Ukoliko saznate da te web stranice vode na neke treće web stranice s neprikladnim sadržajem ili nepovoljnom Policom privatnosti, kontaktirajte nas i mi ćemo takve poveznice ukloniti.

Kolačići

Web stranica solmex.hr koristi kolačiće (engl. cookies) kako bi radila pravilno sa svim funkcionalnostima i kako bi SOLMEX mogao raditi na unaprjeđenju iste te poboljšanju korisničkog iskustva. Prema zakonima Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Kolačići neće nauditi Vama ili Vašem računalu, ali ih možete onemogućiti ako želite. Imajte na umu da zbog onemogućavanja kolačića možda nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti ove web stranice.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednici spremaju na Vaše računalo pri pristupanju pojedinim web stranicama kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za pamćenje ključnih informacija ili pamćenje korisnikove internetske povijesti, a mogu biti korišteni i u svrhu pamćenja informacija koje su se unosile u određena polja (imena, adrese, lozinke, itd.). Nakon prvog posjeta web stranici, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na Vašem računalu. Postavke se mogu kontrolirati i mijenjati u Vašem web pregledniku.

Zašto koristimo kolačiće?
 • kako bismo Vam omogućili što bolje korisničko iskustvo;
 • za normalno funkcioniranje stranice, tj. kako bi korisnicima bio olakšan pristup stranici.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem ovih web stranica komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koju su Vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjena uvjeta i odredbi

SOLMEX zadržava pravo mijenjanja i ažuriranja ovih Uvjeta i odredbi, bez prethodne najave. Svaka izmjena Uvjeta i odredbi biti će objavljena na ovim web stranicama.